ZnamLi.com - нека знанието бъде с нас и нашите приятели
Регистрирай се и играй.
Докажи си колко знаеш.
Състезавай се с другите потребители
Вход за потребители.        Забравена парола? Кликни тук!
Бермудският триъгълник - мистика и наука
Публикувано на 2010-06-04 10:59:20

Триъгилника има за "граници" линиите между Бермуда, към Пуерто Рико, Югоизточния бряг на Флорида и обратно към Бермуда.

В тази област сякаш има извънземна дейност или просто прекалено много съвпадения.

Ето какви обяснения дават учените.

Според много от тях всичко се обяснява научно. В тази област има много метан. Голямото му количество може да причини потъването на кораб или да свали самолет. Намирани са обаче много кораби, които нямат никакви следи от каквото и да е обгазяване. единственото странно е, че екипажа безследно е изчезнал.

Друга теория е, че има много магнитни сили в района. Те могат да причинят объркване на инструментите и самолетите да се разбият. При корабите уредите им престават да работят и те потъват - блъснали се в риф, плитчина или друго. Но това не обяснява изчезването на екипажи, както и не намирането на останки от кораби.

Третата теория и крайно невъзможна е пиратска дейност в региона.

Други теории са ураганите и човешките грешки. Възможно е поради 'репутацията си' мястото да всява страх и човек да е прекалено уплашен, навлизайки водите на Бермудския триъгълник. А ураганите се сформират при наличие и на облаци, което липсва при някои от случаите.

Някои от инцидентите все пак са причинени от тези теории, но не всички и не толкова много. Има много и най-различни примери за хора, които преживяват странни случки, чувства, видения, когато са в Триъгилника.

Ето няколко случки, които са най-запомнящи се от всичките изчезвания.

Става въпрос за загуба на Американски кораб USS Cyclops през март 1918 и самолети от ескадра 19 през Декември 1945г.. Кораба потъва в появила се, сякаш изневиделица, буря, а самолета пада в океана след свършване на горивото му.

Останки и двата не са открити до сега.

Друго познато изчезване е на цивилен танкер SS MArine Sulphur Queen, който превозва сяра. Случката в през Февруари 1963. Останки от танкера не са намерени. Големината му е 159м. на 21м. Единственото, което е открито на повърхността на водата са спасителни жилетки и други неща, използвани при корабокрушение или бедствие.

Безследно изчезнали.

Кораба Mary Celeste е най-интересния от този вид мистерии. През 1872 двумачтовия 282-тонен кораб Мери Селесте бива намерен изоставен. Всичко си е било на мястото, с изключение на екипажа. Малко хора знаят, че при намирането на кораба, той е на половина пълен с вода, както и че е липсвала една от спасителните лодки. Възможна теория - кораба се е натъкнал на големи вълни, водовъртеж, буря, течение, рифт или нещо друго и мислейки, че кораба потъва - екипажа е напуснал кораба с лодката. Още повече, че кораба бива открит по-близо до Европа, от колкото до Америка. И все пак въпроса за това, къде е екипажа, както и защо не се е обадил за помощ, остава.

Но какво се казва в мистиката.

Има теории, че на дъното на океана там има извънземна дейност. Ентусиастите биха казали, че това е подводна площадка за кацане на космически кораби.

Има много случаи, в които малко преди даден кораб или самолет да изчезне от радарите да съобщава за необикновени неща. Стълбове светлина, необичайни облаци, невероятно затишие. Има пилоти, които след успешно преминаване през триъгълника да споменават за необикновени преживявания. Ако оставим на страна видяни НЛО кораби и подобни, остават интересните случки, в които са видяни изчезналите машини. Пилоти са виждали самолети, които са сякаш от преди век, реещи се из небето. Кораби, появяващи се неочаквано близо и изчезващи също толкова бързо.

Една от най-налудничевите теории е, че там всъщност е потопената Атлантида.

Нека се запознаем с физика Edgar Cayce (1877 - 1945). Той изказва мнението, че там всъщност е потънала мистичната страна. Според него уреди от Атлантида причиняват всички тези странни аномалии. Той ги нарича огнени кристали. При потъването, някои от тях са се повредили. Макар и края на неговата теория да отива в рамките на въображението според някои, той казва, че елементи от Атлантида предстои да изплуват. Той посочва годината 1968, като казва, че това му е съобщено по време на спиритичен сеанс. Уникалното в случая не е точно всички тези негови теории, а че през 1968-а година, в близост до остров Бимини (до Бахамите) е открит така наречения Bimini Road или Bimini Wall или Roar. Все наименования на "пътя", който образува североизток-югозападна линия. Настилката е направена от различни по размер кръгли камъни.

Отговорът на Айнщайн е също толкова мистериозен.

Той е може би единствения човек, който е разгадал мистерията на Бермудския триъгълник. За наше нещастие той отказва да сподели откритието си с никой друг. Теориите му, обаче, се въртят около времето и пространството. Според него се получава пречупване на пространството, така наречените времеви тунели. През които може да се мине при определени обстоятелства. Къде водят тези тунели е неизвестно. Според него може да водят до 500м по-нататък, но може да те заведът от другата страна на Млечния път.

И все пак, дали има нещо извънземно или не точно? Дали науката има пръст в аномалиите на това място? Всеки има право да подложи на съмнение мистичността на Бермудския триъгълник.

 

Тази статия е публикувана в категория Любопитни факти.
Ако ти е харесала, помогни ни да я популяризираме, като я споделиш с приятелите си в социалните мрежи. Натисни някой от бутоните по-горе.