ZnamLi.com - нека знанието бъде с нас и нашите приятели
Регистрирай се и играй.
Докажи си колко знаеш.
Състезавай се с другите потребители
Вход за потребители.        Забравена парола? Кликни тук!
ISS Detector - къде се намира Международната Космическа Станция
Публикувано на 2015-03-26 11:38:43

"ISS Detector" е безплатна апликация, която показва в реално време къде се намира Международната Космическа Станция и ви сигнализира, когато тя преминава в небето над вас.

МКС се появява в небето около минута след като апликацията ви сигнализира. Станцията е лесна за идентифициране, защото се движи по начин и със скорост, които нямат аналог в нощното небе. МКС е с голяма яркост, което също допринася за това тя да е лесно различима.

И последно - яснотата, с която станцията се вижда и скоростта, с която се движи, ще ви накарат да се почувствате малки, защото са ясна демонстрация затова колко малка всъщност е Земята - единственият дом, който някога сме познавали.

Вижте повече тук.

Светът се развива с изключителни темпове. И тук няма значение за коя сфера на дейност говорим - дали за космоса, дали за технологиите, или пък за минна индустрия и металургия или предназначението на кето помпите (keto pumps). 

Тази статия е публикувана в категория Астрономия.
Ако ти е харесала, помогни ни да я популяризираме, като я споделиш с приятелите си в социалните мрежи. Натисни някой от бутоните по-горе.