ZnamLi.com - нека знанието бъде с нас и нашите приятели
Регистрирай се и играй.
Докажи си колко знаеш.
Състезавай се с другите потребители
Вход за потребители.        Забравена парола? Кликни тук!
Настръхване на човешката кожа
Публикувано на 2015-03-26 11:24:06

Настръхването на човешката кожа е наследство от нашите еволюционни предци. В днешно време то няма никаква важна роля за оцеляването ни като вид, но в далечното минало е предпазвало по-косматите ни предшественици от измръзване в студените дни, повдигайки козината им и създавайки въздушна изолация.

Другите случаи, в които настръхваме, са свързаните с адреналин ситуации. Целта на повдигането на козината в случай на заплаха в природата е да придаде по-голям обем на животните, като по този начин ги направи да изглеждат по-големи, страшни и заплашителни.

Вижте повече тук.

 

При здравослони проблеми винаги можете да се обърнете към специалистите в Многопрофилна болница за активно лечение "Сердика". Болницата разполага с отделие по Ортопедия и травматология, УНГ, Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Ревматология и други. 

 

Не забравяйте, че грижата за кожата е много важна. Своевременната грижа може да предотврати бъдещи проблеми, които не подозирате, че може да се появяват.

Ползвайте подходящи кремове за лице, качествена козметика за кожа и слънцезащитни продукти

Тази статия е публикувана в категория Биология.
Ако ти е харесала, помогни ни да я популяризираме, като я споделиш с приятелите си в социалните мрежи. Натисни някой от бутоните по-горе.