ZnamLi.com - нека знанието бъде с нас и нашите приятели
Регистрирай се и играй.
Докажи си колко знаеш.
Състезавай се с другите потребители
Вход за потребители.        Забравена парола? Кликни тук!
Ще се превърнат ли всички деца в аутисти до 2025-та година
Публикувано на 2015-03-20 12:32:00

През последните 10 години тенденцията да се сплашват масите с Аутизъм стана изключително популярна.

Състоянието бива свързвано с живота в градска среда, лошия въздух, ГМО-храните, пестицидите, липса на пробиотици и най-вече ваксините. Всички тях можем да сложим под общ знаменател – модерния начин на живот. Или ако трябва да сме по-точно страхът от нови технологии.

Истината е, че досега въпреки, че е намерена корелация между аутизма и почти всичко от обкръжението ни , досега няма открита различни от генетични причина за него. Доколко точно генетичен е РАС (Разстройство от аутистичният спектър)? Повече от диабета, сърдечните болести и всъщност, което и да било друго генетично-предавано от поколение на поколение състояние.

Все пак външен фактор съшествува, защото при не малък процент от случаите, генетичните промени се появяват в ембриона на детето, без те да са същестували преди това у родителите му. Но е много важно да се знае, че за сега науката няма абсолютно никаква представа какъв е този външен фактор и ако някой твърди ,че знае от какво е причинен аутизма, то това са просто спекулации.

Вижте повече тук.

Тази статия е публикувана в категория Медицина.
Ако ти е харесала, помогни ни да я популяризираме, като я споделиш с приятелите си в социалните мрежи. Натисни някой от бутоните по-горе.